Scoala Superioara De Razboi recastigata de armata romana in August 1944

Aprilie 1944 . Scoala Superioara de Razboi este cazata pentru o perioada de mai multe luni la Medias, in localul Scolii Primare nr. 1 din strada Mihai Viteazul. In localul din Soseaua Pandurilor – Bucuresti s-a instalat Misiunea Militara Germana pentru Armata de Uscat.

24-25 August 1944 . La Scoala Superioara de Razboi se dau lupte aprige. O placa de marmura, fixata pe peretele vestic al cladirii, aminteste trecatorilor: “in zilele de 24-25 august 1944, subunitati din Regimentele 21 Infanterie si 2 Calarasi-Cercetare, Escadronul de Pionieri din Divizia 8 Cavalerie si o subunitate de tancuri au atacat si, dupa lupte aprige, au infrant rezistenta fortelor inamice care aparau sediul Misiunii Germane pentru Armata de Uscat, instalata in localul Scolii Superioare de Razboi. GLORIE ETERNA OSTASILOR ROMANI CARE AU LUPTAT SI S-AU JERTFIT PENTRU LIBERTATEA SI INDEPENDENTA PATRIEI”.

    Poza realizata in perioada august-septembrie 1944 infatisand Scoala Superioara De Razboi ( actuala denumire oficiala Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, cea neoficiala Academia Militara ) afectata de luptele in care armata romana a recucerit cladirea  in luna august a aceluiasi an.

SCOALA SUPERIOARA DE RAZBOI -cartier cotroceni anul 1944
Autorul pozei necunoscut pina la publicarea pe site.

About Author

Domnul_Ro[Bot]

Webmaster , seo head, automation coder, pasionat de istorie , "filoSof", devorator de Tiramitsu , pet lover :)

Back to Top
Show Buttons
Hide Buttons